Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4
Gogosele cu crema de portocale
Ingrediente: un ou, drojdie, un pahar cu lapte si unul cu bere, o lingurita zahar, 25 g unt, 200 g faina, ulei. Pentru crema: 3 galbenusuri, 100 g zahar, 3 portocale, un pahar lapte, 75 g faina, 200 g zahar pentru caramel.
Preparare: Drojdia sfaramata, pusa intr-un castron, se dilueaza cu lapte caldut. Se adauga o lingurita de zahar, un galbenus, berea si se amesteca bine.
Se adauga faina putin cate putin, untul topit si albusul batut spuma. Compozitia se lasa la dospit o ora. In alt castron se amesteca coaja rasa de portocala cu galbenusurile, cu 100 g zahar, cu sucul de portocale, laptele si faina. Se pune pe foc mic, se fierbe pana se transforma intr-o pasta mai groasa. Crema se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie. Se ia cu o lingurita din aluatul care a crescut. Se fac gogosele cu lingurita si se pun in tigaie la prajit. Cand s-au racit, se cresteaza si se pune crema de protocale. Se pun gogoselele umplute pe un platou si se stropesc cu zahar caramelizat.
Chec cu sunca
Ingrediente: 250 g faina, un pachet praf de copt, 5 oua, 100 ml ulei, 150 ml vin alb sec, 200 g masline verzi, 300 g sunca de Praga, 200 g cascaval, sare piper, cateva rondele de lamaie.
Preparare: Cerne faina si praful de copt, incorporeaza ouale unul cate unul, uleiul, vinul putin cate putin. Adauga maslinele fara samburi, sunca taiata si cascavalul cubulete, sare, piper si toarna compozitia intr-o forma de chec bine unsa cu unt. Checul trebuie sa fie bine copt ca sa se poata taia bine. Daca-i copt bine, cutitul infipt in el iese curat.
Taiati checul in felii, asezati-le pe un platou si ornati cu felii de lamaie.
Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!