Saptamana aceasta: Vasile Niculescu, din Bucuresti, sector 3, Aleea Ilioara 16, bl. M32, ap. 81
Zacusca mozaic
Ingrediente: 1 kg morcovi, 1 kg mere, 1 kg vinete, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg telina, 1 kg ciuperci, 1,5 l ulei, 800 g pasta de rosii, 1 pahar cu vin, zahar, sare, vegeta.
Mod de preparare: Se toaca marunt ciupercile si se calesc in 250 ml ulei. La fel si morcovii cu telina. Ceapa tocata se inabusa in 250 ml ulei, impreuna cu merele decojite si taiate cubulete mici. In alt vas se calesc ardeii grasi tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina cu ulei. Cand toate aceste ingrediente s-au racit, se-parat, se pun intr-un vas mare, se adauga pasta de rosii si un pahar cu vin. Se omogenizeaza zacusca, se adauga doua linguri de zahar, sare, vegeta si restul de ulei pana la 1,5 l. Se asaza zacusca intr-o cratita mare si se da la cuptor la foc mic, pana cand grasimea se ridica la suprafata. Se pune fierbinte in borcane si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic.