Salata verde cu piept de pui si bacon

Preparare: circa 25 de minute
Ingrediente: 500 g file piept de pui, doua linguri ulei, sare, piper, 100 g bacon, doua linguri otet vin rosu, doua linguri suc de lamaie, 1/2 legatura ceapa ciorii, chimen, o salata verde
Mod de preparare: Se spala pieptul de pui, se sterge si se prajeste de jur imprejur in ulei fierbinte, timp de 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate si se tine la cald. Baconul se prajeste in aceeasi grasime, pana ce devine crocant si se scoate si el. Grasimea de la prajit se amesteca impreuna cu otetul si cu sucul de lamaie. Se spala ceapa ciorii, se scutura, se taie rondele si se adauga la sos. Sosul se condimenteaza cu sare, piper si chimen. Se curata salata verde, se spala, se tamponeaza cu un servetel si se taie potrivit. Pieptul de pui se taie felii subtiri. Salata se aranjeaza decorativ, intr-un castron, impreuna cu pieptul de pui si baconul si se stropeste cu vinegreta asezonata in prealabil cu ceapa ciorii.
(trimisa de Marican Florina, str. Racaciuni nr. 8, sect. 5, Bucuresti)

Lichior Cocktail de ciocolata

Ingrediente: 250 ml spirt alb, 4 galbenusuri, 500 g zahar tos, 500 ml lapte, un baton vanilie, doua linguri cacao
Mod de preparare: Zaharul cu cacaoa se amesteca, apoi se desface cu laptele si se pune la fiert cu vanilia 10 minute. Galbenusurile se freaca crude, separat, adaugand laptele fiert si racit, putin cate putin ca la maioneza. Se adauga apoi spirtul amestecand continuu. Se toarna intr-o sticla de un l si se da la frigider. Daca scade, se poate completa cu lapte rece, agitand de cateva ori sticla bine inchisa. Se poate pune si esenta de rom. Poate fi pastrat un an fara a se degrada.

Lichior Cocktail de oua

Ingrediente: 250 ml spirt alb, patru galbenusuri, 500 g zahar tos, 500 ml lapte, un baton vanilie.
Mod de preparare: Laptele se fierbe impreuna cu zaharul si vanilia timp de 10 minute pe foc moale. Intre timp se freaca galbenusurile crude pana cand devin alifioase, albicioase. Laptele, dupa ce s-a racit, se toarna cate putin, ca la maioneza, peste galbenusuri, frecand continuu. La urma se toarna spirtul, se mai invarte putin, se pune in sticla, cu esenta de vanilie. Rezulta un litru de lichior. Se da la frigider. Poate fi pastrat un an fara a se degrada.

 
 

Urmărește-ne pe Google News