Ingrediente: patru dovlecei, doua linguri zeama de lamaie sau otet, patrunjel si marar verde, o lingura ulei, o cana smantana, sare. Mod de preparare: se curata dovleceii de coaja, se scoate miezul cu seminte, se pun in apa fierbinte cu putina sare, sa fiarba. Se scurg bine si se taie felii. Se prepara sosul din ulei, zeama de lamaie sau otet, sare, se freaca bine si se toarna peste dovlecei. Se presara verdeata tocata, se toarna cu cana cu smantana. Se pastreaza la rece pana se serveste.

Papanasi de mamaliga

Ingrediente: 1,5 l lapte (sau apa), 0,5 kg malai, o lingurita sare, o lingura unt, 400 g branza burduf sau cascaval ras, un ou, pesmet, ulei pentru prajit, smantana. Preparare: Se prepara o mamaliga din lapte, malai si sare. Cand este fiarta, se adauga branza si untul si se amesteca. Se pune intr-o tigaie ulei, sa se infierbante, se iau bucati din mamaliga, se turtesc putin, se dau prin pesmet si se rumenesc in uleiul incins. Se servesc cu smantana. (retete trimise de Vaselina Dedeu, Giurgiu, Piata 1848, bl. 32, ap. 8)

 
 

Urmărește-ne pe Google News