Mazare cu maioneza
Ingrediente: 1 kg mazare, 3 galbenusuri (1 fiert si 2 crude), 1/2 pahar smantana groasa, 1/2 pahar ulei, sare, piper
Mod de preparare: Se fierb boabele de mazare in apa cu putina sare. Se prepara maioneza astfel: se fierbe un ou, se scoate galbenusul rascopt si se trece prin sita sau se preseaza bine cu dosul lingurii de lemn, sa devina pasta si se amesteca cu cele doua galbenusuri crude. Se picura uleiul cate putin si se freaca bine, apoi se introduce smantana si putin piper. Se serveste cu mazarea fiarta.
(reteta a fost trimisa de
Pizza Paula
Ingrediente: Cartofi fierti in coaja, trei-patru carnaciori oltenesti, doua cepe mici, sare, piper, Knorr Delikat, ulei
Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja, apoi curatati si taiati in rondele se pun in doua straturi intr-o tava cu ulei. Carnaciorii se taie bucatele mici si se calesc in ulei, cu doua cepe mici; se adauga sare, piper si Knorr Delikat si se rastoarna peste cartofi. Se acopera cu doua – trei oua batute cu 300 g branza telemea sfaramata. Se da la cuptor circa o ora, la foc mic, pana se rumeneste.