Prajitura cu nuca si stafide
Ingrediente:
Blatul: 6 albusuri, 8 linguri zahar; o cana mare de nuci prajite, taiate, o cana de stafide (sau rahat colorat) 3 linguri faina, 1 praf de copt; 2 foi mari de napolitana.
Crema: 150 g zahar pudra, 6 galbenusuri, 2-3 linguri cacao, 1 pachet unt (sau margarina).
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga o cana mare de nuca prajita si taiata, o cana de stafide, 3 linguri faina si praful de copt. Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace la foc mic.
Separat, galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra, se adauga cacao si apoi untul frecat spuma.
Prajitura se monteaza astfel: o foaie de napolitana, un strat de crema, blatul, peste blat un strat de crema si ultima foaie trebuie sa fie de napolitana. Se acopera prajitura cu crema iar deasupra se rade ciocolata.
(trimisa de Elena Mocanu, str. Aviatorilor nr. 1, bl. A12, sc. A, ap. 7, Turda)
Salata italieneasca
Ingrediente: 60 g maioneza, 30 g mustar, 1 lingura ulei, 1 lingura otet, 100 g sunca, 100 g salam, 100 g telina, mazare fiarta, fasole fiarta, putina carne fiarta sau fripta, castravete acru, 1 ou, 1 gogosar, salata si patrunjel verde.
Mod de preparare: Se amesteca maioneza cu mustarul si uleiul, apoi se adauga o lingura de apa amestecata cu o lingura de otet. Se adauga in maioneza toate legumele, carnea si castravetii acri, in bucatele mici si se amesteca. Se orneaza salata cu ou fiert, rosii, gogosari.
(reteta a fost trimisa de L.D,. Bucuresti, str. Pescarilor nr. 2, bl. 26, sc. 3, ap. 34)