Ingrediente: 200 g carne, 1 ou, cimbru urcat si cernut, piper, putina sare. Carnea de vitel se curata de pielita si zgarciuri, se spala, se da prin masina de tocat de 2-3 ori si se amesteca cu putina apa calda, cimbru, sare, putin usturoi.
Mod de preparare: Carnea se bate pe fund de lemn sau masa de lemn timp de 10 minute. Cu mana uda se fac diferite marimi – 8 cm. Se coc la gratar sau plita unsa cu putina sunca.
(trimisa de Horga C. Gh., C. Negri, bl. A9, sc. B, et. 3, ap. 15, Targu Ocna)
Pogacele cu cas
Ingrediente: 200 g unt, 200 g faina, 200 g cas ras , 1 varf de cutit bicarbonat, 3 galbenusuri, sare.
Mod de preparare: Componentele de mai sus se pun pe planseta si se framanta bine. Se intinde cu vergeaua o foaie de grosimea degetului, se taie cu o forma de tabla sau cu gura unui pahar. Se pun pe tava si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se ung deasupra cu ou si se coc la foc bun.
(trimisa de Hunyadi Mihaela, str. Gruiului 49, bl. S3, Campulung Muscel-Arges)