(trimisa de Horga C. Gh., C. Negri, bl. A9, sc. B, et. 3, ap. 15, Targu Ocna)
Corabioare venetiene
Ingrediente: 5 vinete mici de 120 g la portie, 50 g ceapa, bulion, paprica, cimbru, 25 g cascaval ras si cate o rosie, 50 g carne de vita pentru fiecare vanata.
Mod de preparare: Fiecare vanata se scobeste la mijloc, se sareaza si se introduce in cuptorul incins, pentru a se coace pe jumatate. Carnea de vita taiata in bucatele lungi (julien), impreuna cu ceapa se prajesc pana devin ca o tocana scazuta, ceva mai consistenta. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele apoi se introduc din nou la cuptor la foc domol.
Dupa 20 minute se scot, se decoreaza cu felii de rosii, se presara cascaval ras si se dau iar la cuptor pentru gratinare. Pe cotorul fiecarei vinete se face un popiot de hartie sau staniol, ceea ce-i confera acestei mancari gustoase si un aspect foarte placut.
(reteta a fost trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu 75, bl.354, ap. 20, sc. A, etaj 4, Alexandria, jud. Teleorman)