Ochiuri in cuib
Ingrediente: 200 g cartofi, 50 ml lapte, 10 g faina, 1 ou, 50 g smantana.
Preparare: Cartofii curatati se fierb intr-un vas acoperit, se strecoara si se trec printr-o sita. Piureul se bate cu laptele fierbinte. Intr-o forma mica se presara faina si se asaza piureul in strat gros. Se face cu lingura in mijloc o gropita, in care se sparge oul. Se da la cuptor 10 minute. Se serveste cu smantana si branza rasa.
Rulouri la cuptor
Ingrediente: 10-15 felii de carne batuta ca pentru snitele (de pasare, porc, vita), piper, sare, salam sau carnati afumati, branza topita, mustar, o lamaie pentru ornat.
Mod de preparare: Carnea batuta se condimenteaza si se unge cu mustar. Peste mustar se pune o felie de salam si 1/2 triunghi de branza topita. Se ruleaza si se prind cu scobitori. Se stropesc cu ulei, se baga la cuptor. Se scot, se asaza pe platou, se garnisesc cu cartofi natur. Se orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel sau marar.
Omleta cu stafide
Ingrediente: 6 oua, sare, 100 g stafide, 100 g unt, 100 g zahar, 3 linguri rom, 1 lingura lapte, 1 lingura faina.
Mod de preparare: Stafidele se pun in apa fierbinte si se lasa sa se umfle. Intr-o craticioara se topeste 80 g unt cu 80 g zahar. Dupa trei minute se adauga o lingura de rom si stafidele scurse de apa. Sosul obtinut se ia de pe foc. In alt vas se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar, se adauga restul de rom, laptele si faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare. Se obtin 4 omlete care se prajesc in restul de unt. Dupa ce s-au rumenit, se ung cu sos cu stafide.
(retete trimise de Victoria Chelu din Alexandria, jud. Teleorman)