Parjoale de pasare
Ingrediente: 600 grame de carne de pasare, 150 g miez de franzela, 3 oua, 100 g untura, 100 g pesmet, patrunjel verde, sare si piper.
Mod de preparare: Carnea se trece prin masina de tocat. Se adauga ceapa calita, franzela inmuiata in apa sau in lapte, verdeata, un ou, sare si piper. Din compozitie se fac parjoale care se dau prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu piure de cartofi, cu sote de morcovi stropit cu unt si cu mujdei de usturoi.
(reteta trimisa de Irena Csiszer, strada Mihai Viteazul nr. 6, Medias, judetul Sibiu)
Cornulete cu prune
Ingrediente: 300 g foi de placinta (din comert), faina pentru lucru, 125 g marmelada de prune sau gem, 15 g zahar, 1 lingura de rom, 1 ou, zahar pudra.
Mod de preparare: Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foile de placinta pana la grosimea de 1-1,5 cm. Se taie in 10 bucati in forma de cerculet. Se amesteca marmelada de prune cu zaharul si rom si se intinde pe foi. Se impatureste aluatul in forma de semiluna. Se pun cornuletele intr-o tava, se ung cu galbenus si se baga in cuptorul incins. Se rumenesc cam 20 minute. Se dau prin zahar pudra.
(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, etaj 4, Alexandria, jud. Teleorman)
Alba ca zapada
Ingrediente: 4 linguri lapte, 1 lingurita amoniac, 3 lingurite zahar, 1 ou intreg, 100 g margarina, faina cat cuprinde.
Mod de preparare: Foile – Se amesteca toate ingredientele, se framanta si se intind doua foi, care se coc. Crema – 2 linguri cu faina se amesteca cu 1 pahar cu lapte si se pune pe foc mic, amestecand pana se ingroasa. Se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se freaca bine 150 g unt cu 1 si 1/2 pahar zahar pudra pana ce nu se mai simte zaharul, apoi se introduce in unt cate o lingura din ciulamaua cu lamaie, amestecandu-se incontinuu. Cu aceasta crema se umplu foile si se pudreaza cu zahar.
(reteta trimisa de Elena Conea, str. T. Vladimirescu nr. 27, Filiasi, jud. Dolj)