Tort de cacao cu frisca

Ingrediente: Blatul: 240 g zahar, 6 oua, 120 g faina, 140 g unt, 50 g cacao. Crema: 200 g frisca, 200 g zahar, cirese din dulceata.
Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine un amestec omogen. Se adauga faina amestecata cu cacao si cu unt. Se pune totul intr-o cratita unsa cu unt si se baga la cuptor. Cand s-a racit, se taie in 3 parti egale si  se intinde pe el frisca batuta cu zaharul si amestecata cu ciresele din dulceata (sau compot). Pe ultimul disc se rade ciocolata amara si se pun cateva cirese ornament.

Salata de mere

Ingrediente: 6 mere, 50 g alune zdrobite, 50 g nuci prajite la cuptor si zdrobite, 100 g zahar, 1/2 ceasca lapte, zeama si coaja rasa de la o lamaie.
Mod de preparare: Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Amesteca-le cu nucile si alunele zdrobite, cu zeama si coaja de lamaie. Peste fructe toarna zaharul topit in lapte si amesteca. Se garniseste cu frisca.

(retete trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, etaj 4, Alexandria, jud. Teleorman)

 
 

Urmărește-ne pe Google News