Bors de loboda sau stevie

Intr-o oala se pun la fiert: 2 morcovi, 1 legatura ceapa verde, 4 legaturi de loboda. Se potriveste de sare. Cand totul a fiert se adauga borsul (dupa gust) si se lasa sa mai clocoteasca putin. Se drege borsul de loboda cu 2 galbenusuri de ou batut. Adaugati leustean verde tocat.

Serbet de mango

Ingrediente: 100 g zahar, 1 lingurita esenta vanilie, 1/2 lingurita scortisoara, 2 – 3 fructe mango, zeama de la 1 lamaie, frunze de menta pentru ornat.
Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml apa cu vanilie, scortisoara si zahar, amestecand mereu. Se lasa pe foc pana se obtine un sirop gros. Se taie cateva felii subtiri de mango, care se pastreaza pentru ornat. Restul fructelor se cojesc. Li se indeparteaza samburii iar partea carnoasa se face piure. Se adauga zeama de lamaie si treptat siropul de zahar. Se toarna serbetul de mango intr-un castron si se baga la congelator pentru 4 ore. O data la 30 minute se amesteca puternic cu telul in serbet. Se lasa serbetul sa se topeasca putin, se introduce intr-o punga cu dispozitiv in forma de stea si se toarna in pahare cu picior – racite. Se decoreaza cu felii de mango si cu frunze de menta.

Gratar de miel cu telina

Ingrediente: 250 g pulpa miel, condimente pentru fripturi, 200 g telina, 10 g unt, 2 legaturi ceapa verde, 50 g branza telemea, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de  preparare: Carnea taiata felii se bate si se presara cu condimente, apoi se frige pe gratar. Se taie telina in felii groase, se sareaza si se toarna peste ele zeama de lamaie. Se pun la inabusit in unt si cand se inmoaie se adauga ceapa taiata marunt si se inabusa impreuna. Cand sunt gata, se pun feliile peste carne, iar deasupra se rade branza. Se dau la cuptorul incins cateva minute.

(retete trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colpescu, nr. 75, bl. 354, ap. 20, sc. A, Alexandria, cod 140048, jud. Teleorman)

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News