MANCARE DE SALATA VERDE
Ingrediente: doua salate, doua legaturi ceapa verde, 1 lingura faina, 1 legatura marar, ulei.
Preparare: se pune ceapa curatata la inabusit in ulei, apoi salata taiata. Dupa ce s-a inabusit si salata, se adauga putina apa, ca sa se fiarba. Cand totul e aproape fiert, se pune faina desfacuta cu apa rece si se lasa pana da intr-un clocot. La sfarsit se pune mararul si se da la cuptor.
CHISEL DE LAPTE
Ingrediente: 200 g lapte, 5 g faina, 60 g apa, doua tablete zaharina.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Cand clocoteste, se adauga zaharina si faina, amestecate bine cu apa rece. Se fierbe 10 minute, amestecand mereu. Se ia de pe foc, se strecoara printr-un tifon si se serveste in pahare.
(retete trimise de Victoria Chelu, Str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, etaj 4, Alexandria, jud. Teleorman)