Cartofi cu mere si ciuperci

Ingrediente: sase cartofi, sase mere, sase ciuperci, zeama de lamaie, putin zahar, o ceapa prajita, sare dupa gust.
Preparare: Cartofii curatati se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se adauga merele si ciupercile taiate marunt. Se fierb impreuna pana scade zeama. Se adauga putin zahar (dupa gust) si zeama de lamaie. Se servesc cu felii de ceapa prajita.

Chiftelute de praz

Ingrediente: opt bucati praz, doua oua, 60 g faina, sare, piper, 250 ml ulei, 20 masline curatate de samburi, verdeata.
Mod de preparare: Cureti prazul, il fierbi in apa cu sare, il scurgi si il dai prin masina de tocat. Amesteci tocatura cu oua, maslinele tocate, verdeata tocata marunt, sare, piper, faina si o prajesti, punand compozitia cu lingurita, in ulei fierbinte. Chiftelutele pot fi servite simple sau cu sos de rosii.

(retete trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu, nr. 75, bl. 354, ap. 20, sc. A, Alexandria, jud. Teleorman)

 
 

Urmărește-ne pe Google News