Chiftelute de legume
Ingrediente: Doi morcovi, o legatura marar, o telina, o legatura ceapa verde, doua fire usturoi verde, cinci cartofi mari (noi), doua linguri faina, doua oua, doua linguri cascaval ras, un ardei gras, sare, piper, ulei pentru prajit, doua linguri pesmet.
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curata, se fierb morcovii si telina. Se dau toate prin masina de tocat carne, impreuna cu: mararul, ceapa verde, usturoiul verde, ardeiul gras. Se adauga faina, ouale, cascavalul, sare si piper. Se fac chiftelute (sau se ia cu lingura din compozitie) se dau prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc cu salata de rosii sau salata de varza alba proaspata.
(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, Alexandria, jud. Teleorman)
Cornulete din seminte de caise
Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar tos, 150 g seminte de caise macinate, 100 g faina, doua oua intregi, 1/2 praf de copt, zahar vanilat.
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma. Se adauga o jumatate din cantitatea de seminte de caise macinate, se freaca bine, se adauga restul de seminte de caise, apoi ouale intregi, zaharul vanilat si praful de copt, iar la urma faina. Se ia cate o bucatica si se da forma de cornulet. Se pun cornuletele in tava neunsa si se coc fara a se rumeni prea tare. Se pot umple cu dulceata, rahat sau branza de vaci.
(reteta trimisa de Vasile Niculescu, str. Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3, Bucuresti)