Ingrediente: 3-4 cartofi mari, 2 heringi sau o scrumbie afumata sau sarata, 150 g hamsii sau chilca, 2 cepe mijlocii, 3-5 castraveti acri, 150 g masline, ulei, otet, sare, o legatura patrunjel verde, 2 oua fierte tari.
Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare. Dupa fierbere se curata coaja, se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Pestele sarat se tiine in apa rece timp de 6-8 ore impreuna cu doi cartofi curatati si taiati. Dupa desarare se curata pestele de solzi si de oase si se taie in bucatele mici. Hamsiile sau chilca, nesarate, se folosesc ca atare. Pestele astfel pregatit se pune peste cartofi impreuna cu ceapa taiata melcisori. Se adauga castravetii taiati marunt si maslinele. Se pune ulei, otet si sare dupa gust si se amesteca bine. Se garniseste cu patrunjel verde si rondele de ou fiert tare. Se serveste dupa o ora de la preparare.

Trimisa de Mihaela Nicolaescu, str. Sibiu nr. 4, bl. OD2, sc. 7, ap. 244, sector 6, Bucuresti

 
 

Urmărește-ne pe Google News