Ingrediente: trei galbenusuri, o lingura si jumatate de faina, 50 g unt, doua pahare cu supa de carne
Mod de preparare: din 50 g unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase prea tare, se adauga galbenusurile, sare, piper, si daca este prea gros se mai adauga supa. Se serveste cald. Se poate adauga in sos putin suc de rosii, ca sa-i dea o culoare mai apetisanta.
(reteta a fost trimisa de Vaselina Dedeu, P-ta 1848, bl 32, sc. A, ap.8, Giurgiu)
Lapte de orez
Ingrediente: cinci linguri orez fiert, trei linguri nuca macinata, doua linguri cu miere, doua cani cu apa fierbinte, vanilie, sare.
Mod de preparare: se mixeaza orezul si nuca in putina apa fierbinte, se adauga celelalte ingrediente si restul de apa. Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se strecoara.
(reteta a fost trimisa de Irena Csiszer, str. Mihai Viteazul 6, Medias, jud. Sibiu)