Tocanita de soia
Ingrediente: 1 pachet de soia cuburi, 3-4 cepe mari, 2-3 ardei grasi, o cutie de rosii in bulion, o lingurita de vegeta sau delikat, sare, piper, patrunjel verde
Mod de preparare: Se inmoaie soia conform instructiunilor de pe pachet. Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga ardeii grasi si se lasa sa se inabuse. Se adauga soia inmuiata si scursa, o lingurita de vegeta sau delikat si se completeaza cu apa. Se lasa la foc domol vreme de 30 de minute. Rosiile se taie si se pun in cratita peste soia care trebuie sa fie bine fiarta. Se completeaza de sare, daca mai e nevoie. Se presara cu patrunjel verde. E bine sa stea vreo 15 minute la cuptor ca sa se „imprieteneasca” toate ingredientele.
(retetele au fost trimise de Irena Csiszer, str. M. Viteazul 6, Medias, jud. Sibiu)