Muschi de vita cu sos de masline si ciuperci

Ingrediente: 1 1/2 kg muschi de vaca, sare, piper macinat, o lingura ulei, 50 g slanina de porc, o lingura bulion de rosii gros, 1/4 l vin rosu, 25 g ciuperci, o lingurita zahar, o ceapa, masline.

Mod de preparare: Se curata muschiul de pielite, se pudreaza cu sare si piper si se lasa la o parte o ora. Tava de friptura se unge cu ulei, se adauga slanina bucatele si se pune pe foc. Cand s-a infierbantat grasimea, se pune muschiul si se intoarce pe toate partile pana se albeste. Se acopera cu un capac si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se toarna vinul, sosul de rosii, se adauga ceapa, zaharul si se lasa acoperit, la foc mic o ora. Se adauga maslinele, ciupercile si se da tava la cuptor 40-50 de minute. Se serveste taiat felii impreuna cu sosul de ciuperci si masline.
(reteta trimisa de Elena Conea, str. T. Vladimirescu nr. 27, Filiasi, jud. Dolj)

Crema de tort cu ciocolata si smochine

Ingrediente: 1 lingura miere, 200 g unt, 1 ou intreg, 130 g zahar pudra, 50 g ciocolata, 50 g smochine, 1 lingura rom.

Mod de preparare: Ouale, romul si zaharul se bat spuma. Se adauga ciocolata rupta bucati si compozitia se incalzeste pe abur. Untul inmuiat se amesteca cu mierea, se adauga compozitia de mai sus, dupa ce s-a racit. Se omogenizeaza si se adauga smochinele date prin masina de tocat.
(reteta trimisa de Vaselina Dedeu, str. P-ta 1848, bl. 32, sc. A, ap. 8, Giurgiu)

Costite cu glazura

Ingrediente: 4 costite de porc (a cate 200 g), sare, piper, 5 linguri de miere, 1 lingura de sos de soia (din comert).

Mod de preparare: Se spala costitele, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig pe gratarul incins circa 15-20 minute pe ambele parti. Se amesteca mierea cu sosul de soia si se ung costitele in repetate randuri.
(reteta trimisa de Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, et. 4, Alexandria, jud. Teleorman)

Aluat fraged pentru prajituri

Ingrediente: 600 g faina, 400 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare, 1 varf de cutit de bicarbonat topit in putin rom, 100 g lapte.

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele si se framanta repede un aluat. Se foloseste la placinte cu mere, cu branza, cu nuci sau fursecuri.
(reteta trimisa de Mate Vilma, Sinaia, str. Furnica nr. 13, jud. Prahova)

 
 

Urmărește-ne pe Google News