„Ajutăm Ucraina pe toate palierele. Eu luna viitoare voi avea o ședință comună cu Ucraina și o să merg la Kiev cu mai mulți miniștri ca să închidem cât mai multe din colaborarea pe care o avem cu Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu.
Printre altele, premierul României susține că Ucraina va anunța „renunțarea la limba moldovenească”, lucru pe care Bucureștiul l-a cerut în repetate rânduri.
În ceea ce privește tranzitul de produse agricole ucrainene, Ciolacu a precizat că „avem un dialog corect cu prim-ministrul Ucrainei (n.r. – Denîs Șmîhal) și am găsit soluțiile cele mai bune ca să nu afectăm fermierii și Ucraina să își transporte cereale”.
Marcel Ciolacu și Denîs Șmîhal s-au întâlnit la București în august și au semnat o declaraţie politică privind întărirea cooperării bilaterale în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor din Ucraina.
De asemenea, cei doi premieri au parafat și două acorduri privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două ţări, la Sighetu Marmaţiei, respectiv Bila Tserkva.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
theo_s • 28.09.2023, 16:35
Vor anunța renunțarea la sintagma "limba moldovenească"? Deci copiii români (din Bucovina de Nord și județele din sud, Cahul, Bolgrad, Ismail), ca și copiii "moldoveni", vor putea să învețe toți în limba ucrainiană!! Excelent! PS: guvernul maghiar insistă ca legea învățământului din Ucraina să permită școlarizarea în lb. maghiară a copiilor etnici maghiari. Prim min. României, gen. (r) Ciuca are alt mesaj: "Slava Ucraina!" (se răsucește mareșalul Prezan în mormânt)...
Frumosul1 • 28.09.2023, 10:11
Ne am înțeles bine cu Ucraina până acum i am ajutat că Sint la necaz sper sa aprecieze ajutorul nostru cândva