Rezultatul discuțiilor nu este clar.

Qatarul, unde se află mai mulți lideri politici ai Hamas, a condus eforturile de mediere între Hamas și oficialii israelieni pentru eliberarea ostaticilor luați de militanții Hamas atunci când aceștia au atacat sudul Israelului pe 7 octombrie, omorând 1.400 de persoane.

Israelul a lansat apoi un bombardament necruțător asupra Fâșiei Gaza, condusă de Hamas, iar la sfârșitul lunii trecute a lansat o invazie cu blindate în enclavă, acolo unde peste 10.000 de persoane au fost ucise până acum, dintre care 40% sunt copii, potrivit oficialilor palestinieni.

David Barnea, șeful serviciului israelian de informații Mossad, directorul CIA, William Burns, și premierul qatarez, șeicul Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, au avut această întâlnire după ce mediatorii qatarezi s-au întâlnit miercuri seară cu oficiali din biroul politic al Hamas și au discutat despre potențialii parametri ai unui acord.

Avantajul reuniunii trilaterale a fost acela de a reuni toate cele trei părți la o masă în timp real pentru a accelera procesul, a declarat sursa citată de Reuters.

Discuțiile au vizat, de asemenea, și permiterea importurilor umanitare de combustibil în Gaza, refuzate până în prezent de Israel, care a susținut că acestea vor fi deturnate de către militanții Hamas în scopuri de luptă.

O sursă a precizat miercuri pentru Reuters că discuțiile au vizat eliberarea a 10-15 ostatici în schimbul unei pauze umanitare, de una sau două zile, în războiul care devastează Gaza.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

Urmărește-ne pe Google News