Efectivele de ordine publică vor da o atenție specială misiunilor de prevenire și descurajare a comiterii atacurilor stradale, furturilor, scandalurilor sau a altor infracțiuni grave. Polițiștii și jandarmii se vor concentra, în special, pe zonele aglomerate. Și asta pentru că numai în noaptea de Revelion vor fi organizate 143 manifestări publice unde, potrivit estimărilor, numărul de participanți ar putea ajunge până la 300.000. Pentru a preveni incidentele cauzate de utilizarea articolelor pirotehnice, Poliția Română a declanșat la mijlocul lunii noiembrie, la nivel național, acțiunea Foc de artificii. Doar în ultima săptămână au fost confiscate materiale pirotehnice de aproape 250.000 de lei.
Arterele, împânzite de polițiști rutieri
Peste 1.700 de polițiști rutieri vor fi prezenți în fiecare zi pe principalele artere de circulație pentru prevenirea accidentelor și pentru fluidizarea traficului, dar și pentru a-i depista pe conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau care circulă cu viteză peste limita legală. De asemenea, peste 5.500 pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi zilnic la datorie. Peste 320 echipaje SMURD și ambulanțe sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical.
Muntele, păzit de 200 de jandarmi
În stațiunile montane vor acționa peste 200 de jandarmi pentru a interveni în sprijinul turiștilor. Inspectoratul General de Aviație al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave, pentru transportul de urgență al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative. Mai marii Ministerului Afacerilor Interne au luat decizia ca în perioada sărbătorilor să funcționeze permanent Centrul Național de Conducere Integrată pentru monitorizarea oricăror situații de risc pentru populație și coordonarea acțiunilor structurilor MAI.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro