Aproximativ 80 de fotografii vor fi expuse și apoi vândute în timpul târgului internațional Paris Photo. Înainte de licitație, între 5 și 8 noiembrie, publicul va putea viziona aceste imagini la Hôtel Marcel-Dassault, pe Champs-Elysées.

De-a lungul celor 75 de ani, Paris Match a devenit un „album foto” al momentelor esențiale din istoria Franței, surprinzând atât figuri politice, cât și vedete internaționale.

Printre fotografiile scoase la licitație se numără imagini iconice, cum ar fi Jacques Chirac dormind la bordul avionului Concorde în 1987, o scenă din timpul înregistrării piesei „Bonnie and Clyde” de către Brigitte Bardot și Serge Gainsbourg în 1967, și un portret surréalist din 1965 al pictorului Salvador Dalí.

Fondată în 1949, revista a fost recent achiziționată de gigantul de lux LVMH, condus de Bernard Arnault. Cu un tiraj de peste 440.000 de exemplare săptămânal, Paris Match este cunoscută pentru abordarea sa de succes în fotojurnalism, combinând reportaje de război cu imagini din intimitatea vedetelor și a politicienilor.

Paris Match mai este renumită pentru mottoul ei „Le poids des mots, le choc des photos” (Greutatea cuvintelor și șocul cauzat de imagini).

Urmărește-ne pe Google News