Noua divizie, care va include experți în științe comportamentale, este parte dintr-un pachet de măsuri dezvăluit vineri de conducere, care speră să încurajeze o abordare mai „umană” a unui mediu de lucru dezbinat, care ar fi alungat o parte din personal.

În cadrul unei reuniuni conduse de fondatorul comun și directorul executiv, fostul bancher Lehman Brothers, Nik Storonsky, angajaților li se va spune că trebuie să fie „incluzivi, abordabili” și „respectuoși în orice moment” și să folosească „cel mai bun ton al vocii”.

Mișcarea vine după o serie de controverse asupra mediului de lucru de la Revolut, apărute în ultimii ani, unii dintre foștii angajați susținând că li s-au stabilit obiective de neatins în numele creșterii startup-ului, și au fost forțați să facă muncă neremunerată și supuși unei presiuni severe până la punctul în care, în cele din urmă, au demisionat.

Companiei îi lipsește o licență din Marea Britanie de la Autoritatea de Conduită Financiară care să aducă firmei schema reglementată de protecție a clienților.

Revolut neagă că „schimbarea” culturală are ca scop liniștirea supraveghetorul financiar. Cu toate acestea, unul dintre șefii companiei a recunoscut că firma nu a reușit anterior să abordeze latura „umană” a muncii de zi cu zi.

Revolut a crescut exponențial din 2015, când s-a lansat ca un card preplătit care oferă clienților schimb valutar gratuit.

De atunci, a devenit o companie mare, cu 6.000 de angajați în 37 de țări și a lansat peste 50 de produse și servicii, care variază de la asigurare de vacanță și închiriere de case, avans salarial, cumpără acum plătește mai târziu și tranzacționare cripto.

Compania, despre care Storonsky speră că va deveni „Amazon din domeniul bancar”, a fost estimată ultima dată la 33 de miliarde de dolari în 2021, fiind lăudată de Rishi Sunak, actualul prim-ministru britanic, pe atunci cancelar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News