Sursele suplimentare sunt situate în Muntele Parnas şi la Lacul Yliki, lângă Atena, a declarat Charalambos Sahinis, directorul general al operatorului EYDAP, pentru agenţia elenă de ştiri ANA, relatează Agerpres.

În ultimele luni, EYDAP a clasificat Attica, regiunea din jurul Atenei, ca fiind pe cod galben, și i-a sfătuit pe cei 3,7 milioane de locuitori, sau o treime din populaţia Greciei, să consume responsabil.

Principalul rezervor de apă din Attica, lacul artificial Mornos, situat la 200 km vest de Atena şi alimentat de râul Evinos, a arătat o scădere cu 30% a rezervelor sale la începutul lunii iulie faţă de anul trecut, conform datelor de la EYDAP, în principal din cauza secetei prelungite.

Astfel, rezervele totale pentru Attica au scăzut cu 24% în aceeaşi perioadă, conform aceleiaşi surse.

Potrivit lui Sahinis, nu este nevoie de restricţii de consum sau creşteri de tarife în acest moment.

Populației i se cere să monitorizeze consumul

La rândul său, preşedintele EYDAP, Giorgos Stergiou, a declarat duminică pentru postul de radio privat Skai că operatorul se „pregăteşte” să facă faţă oricărei agravări a problemei.

„Dacă nu sunt precipitaţii şi ninsori în timpul iernii, lucrurile se vor schimba şi probabil vom intra în alertă roşie”, a avertizat Charalambos Sahinis.

Ca parte a unei campanii lansate de EYDAP, sunt difuzate zilnic mesaje în mass-media şi pe reţelele de socializare prin care se cere populaţiei să-şi monitorizeze cu atenţie consumul de apă.

„Când nu umpli cada pentru a face baie, economiseşti până la 150 de litri de apă” şi „Închideţi robinetul când vă spălaţi pe dinţi” sunt printre sloganurile EYDAP.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News