Cuprins:
Rezolvarea subiectelor la matematică la BAC 2023, în direct:
UPDATE 15:01: Vezi baremul de corectare pentru subiectele la matematică de la Bacalaureat 2023! Candidații care sunt nemulțumiți de primele rezultate la BAC 2023 pot depune contestații la una sau mai multe probe. Iată cum faci contestație la BAC 2023
UPDATE ora 13.30: Profesorul Costel Chiteș a declarat, înainte de rezolvarea subiectelor la matematică de la examenul de Bacalaureat, că aceastea au fost accesibile, „strict în așteptările elevilor”.
„Subiectele au fost strict în așteptările elevilor, în sensul să programa este respectată de cei care au făcut subiectele. Nu am avut parte de niciun subiect care să creeze mari dificultăți. Elevii care au fost prezenți în cei patru ani la orele de matematică, au reușit să le rezolve”, a declarat Costel Chiteș.
Întrebat de jurnalista Libertatea Andreea Archip dacă se poate spune că subiectele au fost ușoare, profesorul a răspuns: „Da, putem”.
***
- Vezi ce subiecte la matematică la BAC 2023 au avut de rezolvat elevii de la mate-info și științele naturii.
Elevii au intrat în săli de la ora 8, iar subiectele le-au primit la ora 9. Au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea lor. Candidații au avut voie să intre în centrul de examen doar cu actul de identitate și ceva de scris, neapărat cu cerneală sau pastă albastră, nu cu rucsacuri sau genți, cărți de orice fel sau telefoane mobile. Tot ce au la ei a fost depozitat înaintea intrării în sala de examen într-o încăpere dedicată. Examenul este supravegheat video.
Dacă elevii intră totuși cu oricare din obiectele interzise, telefon mobil, copiuțe sau alte materiale ajutătoare, vor fi eliminați din examen chiar dacă nu le-au folosit. Candidatul respectiv nu va mai avea voie să susțină examenul de Bac în următoarele două sesiuni. Adică va putea să revină la examen abia în sesiunea din toamna lui 2024.
Baremele de corectură vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Calendar Bac 2023, sesiunea august – septembrie
Ministerul Educației reaminteşte că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Cei care nu promovează examenul în această sesiune, se pot înscrie la cea din august-septembrie, al cărei calendar este următorul:
- 17 – 24 iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe;
- 7 – 8 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
- 8 august 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
- 9 august 2023: Evaluarea competențelor digitale – proba D;
- 10 – 11 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;
- 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
- 17 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
- 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
- 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
- 25 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00);
- 26 – 28 august: Rezolvarea contestațiilor;
- 29 august: Afișarea rezultatelor finale.