- Cred că subiectele au fost mai ușoare decât anul trecut, volumul de calcul a fost foarte mic
- Marea majoritatea a problemelor aveau și răspunsul dat, așa că și-au dat seama singuri dacă este OK
- La subiectul I, punctul 1, era un exercițiu de clasa a VII-a pentru începători. Punctul doi era o problemă de clasa a IX-a pentru începători. Punctul 3 era o problemă de clasa a X-a pe care și elevii de clasa a V-a știu să o rezolve
- Cam într-o oră și jumătate, maximum, din cele trei, un copil care a fost la școală și serios și care să zicem că este de peste 8-8,50 la școală, ar fi rezolvat rapid și corect subiectele.
- Pentru o înțelegere profundă sau mai amplă a ceea ce ne înconjoară, cultura unui om este formată din ambele culturi, cum spunea atât de frumos regretatul academician Solomon Marcus. Este vorba despre cultura științifică și cultura artistică. Copiii au avut de ales între matematică și istorie. Dacă am face și un pic mai dezvoltată istoria matematicii, ar fi undeva pentru ambele grupe de elevi.
Elevii au intrat în săli de la ora 8, iar subiectele le-au primit la ora 9. Au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea lor.
Candidații au avut voie să intre în centrul de examen doar cu actul de identitate și ceva de scris, neapărat cu cerneală sau pastă albastră, nu cu rucsacuri sau genți, cărți de orice fel sau telefoane mobile. Tot ce au la ei va fi depozitat înaintea intrării în sala de examen într-o încăpere dedicată. Examenul este supravegheat video.
Dacă elevii intră totuși cu oricare din obiectele interzise, telefon mobil, copiuțe sau alte materiale ajutătoare, vor fi eliminați din examen chiar dacă nu le-au folosit. Candidatul respectiv nu va mai avea voie să susțină examenul de Bac în următoarele două sesiuni. Adică va putea să revină la examen abia în sesiunea din toamnă 2023.
La prima probă scrisă, cea la limba română, susținută ieri, 39 de elevi au fost eliminați din examen pentru că au încercat să copieze. Prezența a fost de 98% la acestă primă probă.
Anul acesta s-au înscris cu 6% mai puțini absolvenți de clasa a XII-a și a XIII-a la Bac decât în 2021 și cu 18% mai puțin decât în 2020.
Baremele de corectură vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2022 este următorul:
20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Ministerul Educației are și o linie TELVERDE 0800801100 activată în timpul probelor scrise la care oricine poate sesiza nereguli în desfășurarea examenului.
Vezi toate subiectele la BAC 2022, la fiecare materie!