UPDATE 12.00: Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 arată că alți 94 de elevi au obținut o medie mai mare sau egală cu cinci.

Alți 53 de absolvenți au obținut media 10 în urma contestațiilor, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

În total, au fost depuse 15.275 de contestații.

Ministerul anunță în comunicat că acum numărul mediilor generale de 10 ste aproape dublă față de cel de anul trecut. Mai exact, în urma contestațiilor, au fost înregistrate 892 de medii de zece, față de 459, câte au fost în 2019.

În ceea ce privește rata de promovare, aceasta ac rescut cu 0,1%, de la 76,1% la 76,2%.

Rezultatele finale, după contestații, la Evaluarea Națională 2020, pe edu.ro

UPDATE 10.00: Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate pe site-ul EDU.ro.

Ca și înainte de depunerea contestațiilor, elevii care vor să afle nota finală trebuie să introducă acel cod unic primit:

Vezi și rezultatele finale pe județe la Evaluarea Națională 2020


După afişarea primelor rezultate la Evaluarea Națională 2020, au fost depuse 15.275 de contestaţii. La proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

Unde s-au depus cele mai multe contestații la Evaluarea Națională

„Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761”, conform Ministerului Educației și Cercetării.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în București (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710). La polul opus s-au situat judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului. Fiecărui elevi i-a dost desemnat un cod unic, cu ajutorul căruia poate verifica notele după contestații, la aviziere și pe evaluare.edu.ro.

Examene cu măsuri speciale în 2020

În acest an, Evaluarea Naţională s-a desfășurat, în premieră, în condiţii speciale, ca urmare a măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Elevilor li s-a măsurat temperatura cu termometrul non-contact, iar cei care au avut o valoare mai mare de 37,3 grade Celsius nu au fost primiți la examen. În interior și în sala de examen a fost obligatorie purtarea măștii, iar elevii au avut la dizpoziție și dezinfectant pentru mâini.

Când are loc sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020

Pentru elevii care nu au trecut testul termometrului și cei aflați in izolare ori care din motive medicale nu au putut să susțină probele, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională. La nivel național, sunt doar patru copii care nu au trecut testul termometrului.

Luni, aceștia vor susţine proba de Limba şi literatura română, iar marţi vor da examen la Matematică.

Vezi calendar Evaluarea Națională 2020

Când are loc admiterea la liceu 2020

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Vezi calendar admitere liceu 2020

 
 

Urmărește-ne pe Google News