Cuprins:
Rezultate admitere liceu 2020 publicate pe edu.ro
UPDATE: Topul celor mai bune 10 de licee din țară, după media de intrare la repartizarea computerizată la liceu, este deschis de Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din București, cu ultima medie de admitere 9,98 pentru cei 28 de elevi de la clasa de matematică-informatică, potrivit edupedu.ro.
Potrivit sursei citate, pe locul al doilea este Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” București, unde s-a intrat cu 9,90, dar unde sunt trei clase de matematică-informatică a câte 28 de elevi.
UPDATE: Dintre elevii care nu au fost repartizați la această etapă, nouă au avut media de admitere peste 9.00. Primul pe lista celor nerepartizați este un elev din Giurgiu cu media de admitere 9,56, urmat de unul tot din Giurgiu cu 9.54.
UPDATE: Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate pe admitere.edu.ro.
Potrivit rezultatelor, la Colegiul Național Sfântul Sava din București, la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie admisă a fost 9,98.
Numărul de absolvenți de clasa a VIII-a care n-au prins un loc la liceu, după prima sesiune de înscrieri, s-a dublat față de anul trecut: de la 4.853 la 8.570. Dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a și n-au prins un loc la liceu în această sesiune de înscrieri, peste 200 au media de admitere mai mare de opt.
Dintre elevii care nu au fost repartizați la această etapă, nouă au avut media de admitere peste 9.00. Primul pe lista celor nerepartizați este un elev din Giurgiu cu media de admitere 9,56, urmat de unul tot din Giurgiu cu 9.54.
Citeşte întreaga ştire: Numărul elevilor care n-au prins un loc la liceu după repartizare aproape s-a dublat față de 2019. Primul de pe listă a avut media de admitere 9,56!
Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2020 se face pe baza mediei de admitere la liceu a elevilor și a opțiunilor completate pe fișele de înscriere.
Pe edu.ro au fost publicate deja rezultatele repartizării computerizate la liceele militare.
Potrivit acestor rezultate, ultima medie de admitere la liceele militare din țară a fost 8,99.
Cum se face repartizarea computerizată
Ministerul Educației a publicat, pe site-ul admitere.edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.
“După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat ministerul.
Algoritmul de repartizare computerizată
Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.
La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.
În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.
Algoritmul de repartizare computerizată 2020 ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.
Calendarul admiterii la liceu 2020
Repartizarea computerizată are loc pe 10 iulie, conform calendarului admiterii la liceu 2020, aprobat de Ministerul Educației.
- 2 – 6 iulie 2020: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic
- 3 – 7 iulie 2020: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată
- 7 iulie 2020: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.
- 8 iulie 2020: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată
- 9 iulie 2020: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați înscriși în mai multe județe, candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională
- 9 iulie 2020: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
Acte necesare pentru înscrierea la liceu
După comunicarea rezultatelor repartizării computerizate, elevii și părinții au la dispoziție intervalul 13-20 iulie pentru a depune dosarul de înscriere la liceul la care a fost repartizat elevul.
- cererea de înscriere;
- cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
- adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
- foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
- fișa medicală.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro