Gigantul german al apărării urmează acum să producă vehicule blindate avansate și muniție pe plan local, cu prima serie de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx (IFV) așteptată până la sfârșitul anului.
Conform sursei citate, Papperger a dezvăluit că există planuri pentru construcția unor facilități suplimentare, inclusiv o fabrică de muniții și o uzină specializată în producția de praf de pușcă.
„Suntem pe deplin angajați să sprijinim industria de apărare a Ucrainei, asigurându-ne că echipamentele esențiale pot fi produse și întreținute în țară”, a declarat Papperger.
Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx, prezentat pentru prima dată în 2016, este vehiculul emblematic de luptă al Rheinmetall, proiectat să reziste condițiilor riguroase de pe câmpul de luptă și să se adapteze nevoilor misiunilor în schimbare.
Vine în două configurații principale: modelul KF31, cu o greutate de până la 38 de tone, dispune de un motor de 755 de cai putere, atingând viteze de până la 65 km/h. Varianta mai mare, KF41, poate cântări până la 50 de tone, fiind propulsată de un motor de 1.140 de cai putere, capabil să ajungă la 70 km/h.
Caracteristicile de protecție ale vehiculului Lynx includ oțel balistic, integrat cu o armură duală pentru a atenua daunele provocate de explozii. Armura modulară suplimentară include elemente metalice și ceramice, permițând vehiculului să reziste la proiectile perforante de 25 mm de la o distanță de 500 de metri.
Designul îmbunătățit al carenei oferă rezistență la explozii de dispozitive explozive conținând până la 10 kg de TNT. Vehiculul oferă, de asemenea, opțiunea de a integra un sistem de protecție activă (APS) pentru a contracara amenințările anti-tanc.
Un element critic al designului Lynx este accentul pus pe siguranța echipajului. Muniția este stocată separat de compartimentul personalului, minimizând riscul în caz de penetrare a blindajului.
Dispunerea vehiculului oferă spațiu amplu în cabină, asigurând că, chiar dacă o secțiune este compromisă, întregul echipaj și personalul debarcat rămân protejați de daune directe.
Lynx-ul Rheinmetall este construit cu o arhitectură modulară, permițând configurații specializate pentru a îndeplini diverse roluri de luptă și suport. Această adaptabilitate reduce cerințele de instruire, deoarece sistemele de bază rămân consistente între variante, simplificând logistica și suportul operațional.
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 29.10.2024, 21:17
Dragă redacţie Libertatea, în imaginea acestui articol nu este un Lynx (care e MLI şenilat), ci un VBMR Griffon francez (mai pe româneşte, TAB). Google is your best friend.
Avocatulplus7 • 28.10.2024, 09:29
misto, o sa ajunga pe mana rusilor proaspat iesite din fabrica))
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 29.10.2024, 21:15
Avocatulplus7 • 28.10.2024, 09:29
misto, o sa ajunga pe mana rusilor proaspat iesite din fabrica))
Păi şi ce să facă rușii cu nişte rable occidentale complet depășite? "Toată lumea ştie" că rușii au cea mai tare ubertehnică din multivers. Uite tancul T-14, despre care amatorii spun că ar fi fost retras pentru că nu era bun de nimic. În realitate, nu-l vedem pe front pentru că este complet invizibil! ATÂT DE TARI sunt ruşii. N-avem nicio şansă în faţa lor!
Realist2023 • 27.10.2024, 16:52
Ei da, asta va cantari serios ! Chiar si noua ne-ar trebui niste jucarii d-astea ...