„Există un risc major de avalanşă deoarece este multă zăpadă depozitată dintr-o dată, iar vremea a alternat în perioade calde şi reci. Pericolul producerii unor avalanşe este prezent în toată zona montană a judeţului Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, dar şi în locuri mai joase, cu acumulări mari de zăpadă, cum ar fi porţiunile abrupte din zonele Straja sau Pasul Vâlcan”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru Agerpres.
Turiştii sunt sfătuiţi să rămână în zonele schiabile din staţiunile montane, unde pot să practice sporturile de iarnă în condiţii de siguranţă, iar dacă intenţionează să abordeze schiul de tură, atunci să întrebe la refugiile Salvamont din Straja, Parâng sau Râuşor, unde vor primi informaţiile necesare.
Potrivit salvamontiştilor, toate pârtiile oferă condiţii excelente de schi, iar stratul de zăpadă măsoară circa un metru în staţiunea Parâng, peste 80 de centimetri în Straja şi o jumătate de metru în Râuşor, ninsori fiind semnalate joi în toate zonele montane.
În Norvegia, patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt daţi dispăruţi, după o avalanşă petrecută în a doua zi a anului.
- Transalpina rămâne închisă din cauza avalanșelor și bolovanilor de pe carosabil. Când se deschide circulației publice
- Un băiat de 12 ani a supraviețuit miraculos unei avalanșe în Alpii francezi. A fost îngropat sub zăpadă timp de 40 de minute!
- Doi schiori au murit în urma unei avalanşe în Alpii Italieni. Alți doi sunt în stare de hipotermie
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!