„Rachete de croazieră de înaltă precizie lansate din aer au lovit un centru de antrenament pentru mercenari străini și formațiuni naționaliste ucrainene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov.

În cursul dimineții de luni, 21 martie, şeful Administraţiei Militare de Stat din Rivne, Vitali Kovali, anunțase, într-un mesaj video publicat pe Telegram, că trupele ruse au lansat două atacuri cu rachete asupra poligonului militar din oraș, scrie BBC, precizând că nu a putut verifica în mod independent informațiile.

Publicația The Kyiv Independent relatează că momentan nu s-au raportat victime în urma atacului.

Confirmarea atacului cu rachete de croazieră vine după ce, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, în Rivne au răsunat sirenele mai mult timp, între orele 1.40 şi 5.50, potrivit Agerpres.

Pe 14 martie, armata rusă a lansat rachete asupra turnului de televiziune din Rivne şi clădirea administrativă de lângă turn, atacul soldându-se cu 19 morţi şi nouă răniţi.

Rivne este un oraş situat la aproximativ 130 de kilometri de frontiera cu Belarus.

Agenția de presă Interfax relatează, de asemenea, că Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că Rusia nu intenționează să atace și că nu a lovit nicio instalație a industriei chimice din Ucraina, în urma informațiilor din această dimineață privind o scurgere de amoniac la o uzină din Sumî.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News