Din exterior, Robert Christian Hansen părea inofensiv. Cu ochelarii lui de corn negru, o tunsoare ponosită și un zâmbet fâstâcit, era stereotipul de tocilar.

Brutar de meserie, el poza într-o persoană de casă, numai că în spatele chipului inofensiv se ascundea unul dintre cei mai mari criminali în serie, căruia îi plăcea să tortureze și să violeze femei, înainte să le vâneze și să le omoare ca pe animalele sălbatice.

Foto: captură Alaska State Troopers

Jocul morții

Crimele lui au fost descoperite, iar în timpul procesului, din 1984, a reieșit că Hansen a ucis cel puțin 17 femei. Le „agăța” în orașul Anchorage, le lua cu micul său avion și le ducea într-o cabană ferită, din înghețata Alaska, le maltrata, apoi le lăsa să fugă în sălbăticie și le vâna, pur și simplu.

În timpul procesului, Hansen le-a indicat anchetatorilor unde a îngropat cadavrele. Toate victimele fuseseră împușcate.

El nu și-a ucis toate victimele. A recunoscut mai târziu că a violat peste 30 de femei, potrivit Washington Post

Până vineri, doar 15 dintre femeile cărora le-a luat viața fuseseră identificate. Acum, Robin Pelkey este a 16-a victimă cunoscută a „Coșmarului zburător”.

Cum a fost identificată sărmana Robin

S-a născut în statul Colorado în 1963, iar familia s-a mutat în Alaska în 1981. Ea a dispărut la începutul lui 1984.

O nouă analiză a ADN-ului rămășitelor ei, pe baza genealogiei genetice, a adus acum certitudinea, la 37 de ani după ce a fost găsit cadavrul. „Robin Pelkey este a șaptea victimă a «Măcelarului din Alaska», a confirmat, într-un comunicat, Departamentul pentru Siguranță publică al statului Alaska.

Ultima victimă a lui Hansen nu a fost încă identificată nici până azi, iar profilerii au numit-o „Eklutna Annie”.

Sentință pe viață, plus 461 de ani, fără șanse de grațiere

Robert Christian Hansen a murit în închisoare, în 2014, la 75 de ani. În 1984, criminalul în serie a fost condamnat la închisoare pe viață plus 461 de ani de închisoare, fără șanse de grațiere.

În adolescență, el a suferit de acnee severă, iar chipul i-a rămas brăzdat de urme ale bolii. Din acest motiv, i-a fost dificil să-și facă relații. Teama sa față de femei s-a transformat în resentimente, apoi în ură și violență.

Hansen a primit trei ani de închisoare, după ce a dat foc unui garaj, deși lucra ca pompier la Departamentul din Estherville, orașul natal. Avea să ispășească 20 de luni.

După eliberare, Hansen a încercat să pună ordine în viața lui. S-a căsătorit și, în 1967, s-a mutat împreună cu soția sa la Anchorage, Alaska. Cei doi au avut doi copii.

Și-a deschis o brutărie lângă centrul orașului Anchorage.

În timpul liber, Robert s-a desăvârșit în vânătoare. A obținut permisul de pilot și a cumpărat un avion mic pentru vânătoarea în sălbăticia din Alaska. El a folosit aparatul de zbor pentru a-și transporta victimele la cabana sa secretă.

Cum a fost prins

În iunie 1983, Hansen a răpit-o pe Cindy Paulson, o lucrătoare sexuală adolescentă, și a violat-o și a torturat-o în subsolul casei sale, potrivit Anchorage Daily News. A doua zi, a condus-o la un aerodrom, pentru a o duce în sălbăticie.

Într-un moment de neatenție, desculță și încătușată, ea a fugit pe un drum din apropiere și atras atenția unui camionagiu, care a condus-o la secția de poliție. Era începutul sfârșitului pentru Hansen.

În 2013, filmul „Frozen Ground”, cu Nicholas Cage și John Cusack în rolurile principale, are ca temă crimele lui Hansen.

Foto: captură Alaska State Troopers

 
 

Urmărește-ne pe Google News