„În lumina evenimentelor din acest weekend, preşedintele mi-a cerut să lucrez împreună cu Secret Service pentru a asigura protecţia lui Robert Kennedy jr”, a declarat Alejandro Mayorkas.

Fostul președinte Donald Trump a apreciat, luni, pe platforma sa Truth Social, că este „imperativ” ca Secret Service să furnizeze o protecţie altui candidat în alegerile prezidenţiale, Robert F. Kennedy jr, al cărui unchi, preşedintele „JFK”, şi tată, candidatul democrat Bobby Kennedy, au fost asasinaţi.

„Având în vedere istoria familiei Kennedy, este clar ce trebuie să se facă”, a notat Donald Trump.

Serviciul Secret, sub presiune

Serviciul Secret, însărcinat cu protecţia personalităţilor americane – şi care se află sub presiune în urma tentativei de asasinare a lui Donald Trump de sâmbătă, a anunţat luni că cooperează „deplin” într-o anchetă independentă care urmează să examineze cum a reuşit agresorul să ajungă atât de aproape de fostul preşedinte.

„Secret Service, cooperează cu toate agenţiile locale, de stat şi federale vizate pentru a înţelege ceea ce s-a întâmplat, modul în care s-a întâmplat acest lucru şi cum putem împiedica ca un astfel de eveniment să se repete”, a anunţat luni, într-un comunicat, directoarea serviciului, Kimberly Cheatle.

Între timp, domneşte misterul asupra mobilului atacatorului, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis prin împuşcare.

Înarmat cu o puşcă semiautomată, el a tras sâmbătă mai multe focuri de armă de pe acoperişul unei clădiri care se afla la aproximativ 150 de metri de candidatul republican în alegerile prezidenţiale care se afla într-un miting de campanie în Pennsylvania.

Donald Trump a fost rănit sâmbătă, 13 iulie, la ureche, într-o tentativă de asasinare la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News