„Scenariul este ca tras la xerox. Opozanţii politici ai lui Trump încearcă să-l reducă la tăcere şi, atunci când nu reuşesc, ei agasează în aşa măsură publicul încât un amărât pune mâna pe o armă de foc”, a transmis Robert Fico pe site-ul său.

În vârstă de 59 de ani, șeful executivului de la Bratislava a acuzat opoziţia slovacă de alimentarea urii împotriva lui.

„Dacă agresorul lui Donald Trump ar fi vorbit slovaca, îi era suficient să citească din ziarele (locale) Dennik N, Sme sau Anktuality, pentru a i se alimenta dorinţa de a «rezolva» lucrurile”, a estimat Robert Fico.

Robert Fico a fost împușcat pe 15 mai, la Handlova

Robert Fico a fost împușcat pe 15 mai în fața unui cămin cultural din Handlova, regiunea Trencin, 200 de kilometri de capitala Bratislava, unde venise pentru o ședință de guvern.

Potrivit imaginilor surprinse din mulțime, atacatorul a tras cinci focuri. Atacatorul, Juraj Cintula, 71 de ani, a fost imediat arestat de serviciul de pază al premierului și plasat în arest preventiv pentru tentativă de omor cu premeditare.

Ulterior, încadrarea juridică a fost schimbată în atac terorist. Scriitorul riscă detenția pe viață.

Robert Fico a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi a stat internat la terapie intensivă, înainte de a-şi relua activitatea săptămâna trecută, când a condus ședința de guvern.

Donald Trump a fost rănit sâmbătă, 13 iulie, la ureche, într-o tentativă de asasinare la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind cel care a încercat să-l ucidă pe Trump.

Atacatorul a fost ucis de Secret Service. Pe lângă acesta, un spectator a murit şi alţi doi au fost grav răniţi.

FBI a calificat împuşcăturile de la miting drept o tentativă de asasinat.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News