„Din moment ce rușii continuă să bombardeze anumite zone, oamenii nu vor avea ce să facă decât să se mute, să se îngrămădească în alte țări ale Uniunii”, trage Metsola un semnal de alarmă.
În această situație, spune șefa PE, „trebuie să să fim pregătiți pentru un nou flux de cetățeni ucraineni în România, în alte țări ale Uniunii, pe teritoriul Uniunii Europene. Ne pregătim deja pentru asta”.
Cred că ar trebui să fim pregătiți să arătăm solidaritate, să arătăm că nu ne deschidem doar sufletele, ci și căminele noastre pentru ucraineni.
Roberta Metsola, la Europa FM:
„Ucraina are nevoie de 6 miliarde de euro pe lună”
Șefa PE a vorbit și despre nevoile financiare ale Ucrainei, după invazia Rusiei.
„În afară de sprijinul financiar pentru Ucraina, cel militar și logistic, în care sunt implicați partenerii din G7, UE, aliații din NATO, trebuie să vorbim și despre ce se întâmplă cu o țară care are nevoie să fie ținută pe linia de plutire, pentru a putea funcționa”, a subliniat Metsola. „Ucraina are nevoie de 6 miliarde de euro pe lună. Și da, trebuie să vorbim și despre reconstrucție, odată ce războiul se va fi terminat”, a adăugat oficialul PE.
Aceste declarații ale Robertei Metsola au fost făcute în timpul vizitei sale de două zile în țara noastră.
Luni, 19 decembrie, șefa PE a fost primită de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu, apoi a vorbit în fața Plenului reunit al Parlamentului României.
Politicianul născut în Malta a declarat că România ar putea adera la spațiul Schengen „în prima jumătate a anului 2023”.
Șefa Parlamentului comunitar a evitat un răspuns la întrebarea directă adresată la Cotroceni de reporterul Libertatea, Laurențiu Ungureanu, pe tema deplasărilor europarlamentarilor plătite de companii sau guverne, în condițiile în care aceștia sunt deja plătiți din bani europeni.
Libertatea a scris că europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, care este președintele Comisiei de Industrie și Energie din Parlamentul European, a recunoscut pentru ziar că a fost la Doha în februarie 2020 pe banii qatarezilor.
Vizita în României a șefei PE are loc în plin scandal Qatargate, în care vicepreședinta Eva Kaili a fost arestată și demisă pentru corupție în favoarea Qatarului.
Foto: Dumitru Angelescu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
pikpik • 21.12.2022, 11:51
interesant! Despre o posibilå pace nu se pune problema, nu-i asa? Asa isi mai vand americanii armele, altfel tehnologia avanseazå si costå.