Cu o faţă umanoidă, robotul android s-a înclinat mai întâi în faţa publicului şi a început să-şi fluture braţele pentru a controla tempo-ul spectacolului live.
„Mişcările unui dirijor sunt foarte detaliate. Robotul a fost capabil să prezinte astfel de mişcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat. Dar slăbiciunea critică a lui Ever 6 este că nu poate asculta”, a spus Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul de vineri alături de robot.
Deşi impecabile în menţinerea ritmului, mişcările robotului nu au „respiraţie sau capacitatea de a menţine orchestra pregătită să se angajeze colectiv şi instantaneu, ceea ce este esenţial în actul artistic”, a precizat Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradiţională coreeană.
Robotul umanoid a dirijat trei din cele cinci piese prezentate vineri, 30 iunie, inclusiv una dirijată împreună cu Choi.
„A fost un recital care a arătat că (roboţii şi oamenii) pot coexista şi se pot completa unul pe altul, mai degrabă decât unul care să-l înlocuiască pe celălalt”, a mărturisit Choi Soo-yeoul după concert.
FOTO: Profimedia