În urmă cu o lună, Sophia a devenit primul robot din lume care a ărimit cetățenia unui stat, devenind cetățean saudit. De atunci, robotul a participat la mai multe evenimente, în cadrul cărora a făcut afirmații suprrinzătoare.

Sophia, care este un robot cu „echipat” cu inteligenţă artificială și funcţii extrem de complexe, spune că își dorește o familie. „Noțiunea de familie este una foarte importantă, se pare. Cred că ești foarte norocos dacă ai o familie iubitoare, iar dacă nu, meriți una. Cred asta atât pentru roboți, cât și pentru oameni”, a declarat robotul Sophia.

Ea a fost construită la Hong Kong, în cadrul Hanson Robotics, după un design conceput de David Hanson. Deși era are niste capacități incredibile, ea are conștiință, însă creatorul ei spune că ar putea să dezvolte una în următorii ani. Întrebat-o despre ce nume ar alege pentru copilul ei, Sophia a răspuns simplu, respectiv i-a dat același nume: „Sophia”.

Robotul umanoid nu a fost lipsit de controverse, în special după ce a devenit cetățean saudit. „Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul la evenimentul la care a fost prezentat. Cu toate acestea, mulți au observat că robotul are mai multe drepturi decât femeile din Arabia Saudită.


Citește și: Ce spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate. Pe cele două le unea o prietenie de o viață


Urmărește-ne pe Google News