Filmulețul postat pe youtube a dispărut
Fără a avea o legătură cu dei de la creative monkeyz, clipul a dispărut pentru o scurtă perioadă de timp: „Din păcate, video-ul de pe YouTube, prin mijloace care ne depăşesc, a fost înlăturat ( şi mai interesant e că apărea ca şi cum noi înşine am fi făcut plângerea împotriva propriului material, ceea ce e mai mult decât aberant ). Ne pare rău de toţi cei care au embeduit video-ul pentru a da mai departe mesajul, dar îi asigurăm că facem tot posibilul să re-apara video-ul pe YouTube”, au scris reprezentanții creativemonkeyz.com
Dacă ești împotriva ACTA, există o petiție online, pentru cine dorește să semneze
CE a făcut patru consultări publice privind ACTA
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, regretă lipsa de dezbatere şi de interes pentru temele de afaceri europene, şi a spus că în cazul ACTA nimeni din România nu a venit cu nicio contribuţie, precizând că CE a organizat patru consultări publice pe această temă
„Comisia Europeană a organizat patru sesiuni de consultare pe această problemă, pentru că domeniul comerţului este exclusiv de competenţă comunitară. Au fost patru consultări publice. Din ce ştiu eu, reacţiile din ţară au fost practic zero”, a declarat Orban.
Potrivit Mediafax, Ministerul Economiei va iniţia consultări publice privind Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), un document care nu poate fi aplicat înainte de parcurgerea mai multor etape, inclusiv ratificarea în Parlament, şi care nu modifică legea în domeniul proprietăţii intelectuale, susţine Guvernul.
Ministerul Economiei a publicat pe site-ul sau textul Acordului comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) între Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, Australia, Canada, Japonia, Republica Coreea, Statele Unite Mexicane, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Republica Singapore, Confederaţia Elveţiană şi Statele Unite ale Americii. Potrivit ministerului, în cadrul Uniunii Europene, Acordul a fost negociat de Comisia Europeană, încă de la debutul oficial al negocierilor, în anul 2008.
Acordul va intra în vigoare pentru România după ce vor fi parcurse următoarele etape: Parlamentul European va trebui să-şi dea avizul conform în vara anului 2012; Consiliul Uniunii Europene îl va adopta, independent de ratificarea în parlamentele naţionale; Acordul va trebui ratificat de Parlamentul României şi doar după aceşti pasi va putea intra în vigoare.