Corneliu Dinu a jucat pentru Dinamo București, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori. S-a retras în 1983, devenind secundul lui Dumitru Nicolae, iar împreună au dus echipa până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Între anii 1992 – 1993 a fost selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a.
Inițial, reprezentanții Primăriei Capitalei au menționat în proiectul de hotărâre că fostul fotbalist, cunoscut iubitorilor fotbalului drept o legendă a clubului Dinamo, a fost ”antrenor principal la Steaua Bucureşti”. După ce eroarea a fost sesizată în presă, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, iar PMB și-a cerut scuze.
Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a jucat în numeroase comedii la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”, dar și în filme pe marele ecran și în seriale TV.
Andrei Şerban este considerat de personalităţi din domeniu drept unul dintre cei mai importanţi regizori români din a doua jumătate a secolului al XX-lea, „manifestând o extraordinară capacitate de a surprinde viziuni, un creator liber, pornit întotdeauna să abordeze o piesă cu toată inventivitatea”, așa cum se arată în hotărârea CGMB..
Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro