Deșeurile sunt transportate cu trenul până în Austria, unde ajung la o fabrică, care reușește să le folosească. Mai precis, deșeurile sunt arse, iar apoi transformate într-un gaz fierbinte care generează aburi și care alimentează o centrală de încălzire din apropiere. Astfel, 170.000 de locuințe din Austria sunt alimentate cu energie electrică în urma acestui procedeu.

Săptămânal, până la trei trenuri încărcate cu gunoi pleacă spre Austria, fiecare marfar transportând aproximativ 700 de tone deșeuri din Roma. Deși poate părea o decizie nu tocmai producitvă ca deșeurile să fie trimise la o distanță de 1.000 de kilometri, alegerea nu este una absurdă. De altfel, aceasta face parte din strategia UE de a reeduce îngroparea deșeurilor în gropi de gunoi, care poluează în ceea ce privește emisiile de CO2.

Cu toate acestea, problema gunoiului din Roma continuă, iar aceasta a căpătat și o tentă politică. Actualul primar al capitalei italiene, Virginia Raggi, a câștigat alegerile de anul trecut promițând în campanie că va curăța străzile din Roma. Până acum, Virginia Raggi nu a reușit să ducă promisiunea la capăt.

Citește și:

Foto: Arhivă

 
 

Urmărește-ne pe Google News