Cei cinci au fost arestați marți, 16 iulie, ca urmare a colaborării dintre Garda Civilă, firmele private de securitate și Poliția Locală din Majadahonda. Ancheta a fost deschisă după identificarea unei serii de comportamente suspecte din partea unor persoane aflate în parcarea unui centru comercial.

Poliția Locală din Majadahonda a alertat Garda Civilă că a depistat unele persoane de naționalitate rusă care schimbau numerele de înmatriculare ale unui autoturism și supravegheau posibilele victime, a informat Comandamentul din Madrid într-un comunicat.

Indivizii au bătut-o cu brutalitate pe una dintre victime în parcarea centrului comercial, în prezența familiei sale, potrivit unor surse din anchetă.

Persoanele reținute au recurs la forță pentru a-i obliga pe cei doi bărbați să urce într-o dubă. Apoi au demarat în trombă. Polițiștii i-au interceptat pe infractori și i-au arestat. Inițial, mai multe entități media spaniole au scris că cei cinci răpitori sunt toți ruși, dar anchetatorii au dezvăluit ulterior naționalitățile lor. Toți intraseră de curând în Spania, cu scopul precis de a-i răpi pe milionarii în criptomonede, care sunt ruși.

Au fost confiscate două arme false, emițătoare radio, îmbrăcăminte tactică și șepci ale poliției naționale, centuri cu tocuri de arme false, legături de cablu, bandă adezivă și mănuși. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire cu ajutorul căruia deținuții au localizat mașina.

Suspecții sunt cinci bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, fără antecedente penale în Spania. Aceștia au fost deja predați autorității judiciare competente.

Francisco Martín, delegatul guvernului de la Madrid, a transmis că trei dintre persoanele reținute sunt de naționalitate rusă, una de naționalitate bulgară și alta de naționalitate română. Toți au legături cu mafia rusă.

Martín a lăudat activitatea Gărzii Civile, „care a reușit încă o dată să împiedice această răpire prin eliberarea acestor două persoane”.

„În prezent, tribunalul investighează cazul, iar activitatea forțelor de securitate ale statului s-a încheiat deja în faza de anchetă”, a mai spus el.

Delegatul guvernului central de la Madrid a dezvăluit și presupusul motiv al răpirii, care reiese din ancheta Gărzii Civile. „Persoanele răpite ar putea avea resurse în criptomonede și au fost răpite pentru a încerca să le extorcheze și să fure acest material. Dar acum depinde de instanță să coroboreze dacă acesta este cazul și, dacă da, să pronunțe sentința corespunzătoare”, a conchis acesta.

Urmărește-ne pe Google News