În vârstă de 32 de ani, românul a atacat copilul, care se afla în vizită la Londra cu mama ei, luni după-amiază. Imagini cu arestarea lui Pintaru au fost publicate pe rețelele sociale.

Pintaru a fost dus marți la Tribunalul din Westminster, purtând un hanorac gri, din închisoare. El a fost, de asemenea, acuzat de deținerea unui obiect tăios într-un loc public, procurorii spunând că e vorba despre un cuțit de friptură.

Ioan Pintaru este cetățean român fără adresă fixă în Marea Britanie ​​și acuzațiile i-au fost citite prin intermediul unui interpret, în timpul ședinței de 10 minute.


https://twitter.com/GoldingBF/status/1823280545867939921?ref_src=twsrc%5Etfw 

Procurorul David Burns a spus că o femeie și fiica ei de 11 ani se aflau în Leicester Square ca turiști, când inculpatul „s-a apropiat de fetița de 11 ani, a prins-o de gât ca să o imobilizeze, apoi a înjunghiat-o de opt ori în corp”. El a adăugat: „A suferit răni la nivelul feței, umărului, încheieturii mâinii și gâtului. Din fericire, au intervenit mai mulți martori, ceea ce l-a împiedicat pe agresor să mai rănească copilul”.

Burns a spus că ofițerii de poliție care au fost chemați „au găsit inculpatul reținut de oameni care au văzut atacul”.

Poliția a fost alertată luni, la ora 11:34, pentru o înjunghierea în centrul Londrei. Inițial, s-a crezut că mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost rănită, dar sângele de la rănile fiicei ei a fost confundat cu cel de la răni proprii, a spus Poliția Metropolitană. Fiica ei a fost transportată la spital cu răni grave, dar care nu i-au pus viața în pericol.

Lui Pintaru nu i s-a cerut să formuleze nicio pledoarie şi a fost arestat preventiv înainte de următoarea sa audiere la Old Bailey, pe 10 septembrie. Se crede că el a intrat ilegal în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News