„Dacă nu ar fi întors capul în mod reflex, ai fi fost în fața instanțelor pentru tentativă de omor, sau chiar pentru omor ”, transmite procurorul Philip Ughetto.

„Ai văzut fotografiile? E desfigurată pe viață!”, îl întreabă Valérie Ducam, președintele instanței penale din Nîmes, pe bărbatul aflat în boxa acuzaților.

Acuzatul, un cetățean român, în vârstă de 55 de ani, își îndepărtează privirea. 

„Am vrut să tai geanta…” , încearcă bărbatul să-și justifice fapta. Pe 15 octombrie, el a fost judecat pentru că și-a atacat soția dar și fiul cu un cuțit la Roquemaure, în noaptea de 11 spre 12 octombrie.

Atunci, partenera său, care susține că a fost de ani de zile victimă a violenței domestice, a decis să se întoarcă în România împreună cu fiul ei.

În timp ce își punea lucrurile în mașină, fostul soț ar fi apărut din spatele automobilului și i-a atacat pe cei doi cu un cuțit. 

„Nu am vrut ca ei să plece. Am vrut să o tai (n.r. – geanta) pentru ca lucrurile să cadă la pământ și să piardă autobuzul spre România „, explică bărbatul în instanță, recunoscând că, în acea noapte ar fi băut mai mult decât ar trebui.

Un argument care nu-l convinge nici pe președinte, nici instanța, care îl condamnă la șase ani de închisoare cu interdicție de a se întoarce în Franța timp de zece ani.

Urmărește-ne pe Google News