Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului, dar românul, muncitor necalificat, a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Curtea de Apel din Graz a precizat însă că pedeapsa primită marți de român este prea mică.

Apărătorul românului a vorbit miercuri, la ședința de apel de la Tribunalul regional din Graz, despre un „acces de furie”, precizând: „Cu educația și formarea sa, nu a fost capabil să înțeleagă consecințele faptelor sale”.

Până la comiterea acestei infracțiuni, românul a dus o viață ordonată, a mai precizat avocatul acestuia.

„La vârsta lui, pedeapsa echivalează cu o condamnare pe viață. Nu este clar dacă va supraviețui, având în vedere boala sa cauzată de dependența de alcool”, a replicat apărătorul românului.

Potrivit dosarului, în august 2023, bărbatul a umplut o canistră cu benzină la o stație din localitatea Villach, din Carintia și, beat fiind, a mers cu un taxi la apartamentul fostei sale prietene și al noului ei iubit. Ulterior, în casa scării, a vărsat benzina și i-a dat foc. Faptul că cei doi au supraviețuit pare să se datoreze doar intervenției unui vecin, care a reacționat prompt.

„A fost o acțiune extrem de premeditată, o tentativă de omor asupra a două persoane, un act făcut pentru răzbunare și o manieră de comitere perfidă”, a explicat procurorul superior dorința de majorare a pedepsei.

Românul a declarat în fața instanței că îi pare foarte rău.

„Nu am fost niciodată în închisoare. Sentința este ca o condamnare la moarte”, a mai spus bărbatul care i-a incendiat casa fostei iubite.

După o scurtă deliberare, instanța a decis că pedeapsa cu închisoarea trebuie mărită de la 12 la 13 ani.

„Deși nu considerăm că a fost un plan bine pus la punct, a fost totuși o acțiune extrem de perfidă, comisă în timpul nopții. Considerăm că sentința instanței de fond este prea aproape de limita minimă”, a motivat judecătoarea de ședință.

Românul a primit decizia cu lacrimi în ochi, iar verdictul este definitiv în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News