În acest caz există și un al doilea inculpat și coleg de pescuit. Acesta a preferat să se întoarcă în România.

Cruzime față de animale

Românul de 27 de ani va trebui să răspundă în fața judecătorului Theo Rümmele, pentru cruzime față de animale și încălcarea dreptului de pescuit al altor persoane.  

Acesta și-a recunoscut vinovăția inițial, însă a negat din nou și a susținut că doar se plimba cu prietenul său, care ar fi fost cel care a prins și depozitat peștii. El însuși ar fi fost „nevinovat” în această situație.

Și-a dat seama că ar putea scăpa fără cazier, în cazul în care cooperează cu justiția și își asumă responsabilitatea, fapt ce i-a convenit mai mult în cele din urmă.  

„Nu știam că animalele suferă, că se sufocă”

În vara aceasta, cei doi români au pescuit în Untere Au, din Frastanz, în ape care nu le aparțineau. Au prins doi păstrăvi pe care nu i-au ucis, așa cum se obișnuiește. I-au pus într-o pungă de plastic și i-au băgat în rucsac.  

Nu știam că animalele suferă, că se sufocă. În România se face altfel decât aici”, a afirmat inculpatul. În plus, a fost sub influența alcoolului, căutând alte scuze. 

Prejudiciu de șapte euro

Cei doi au fost prinși de un supraveghetor al pescuitului, care a ucis cei doi păstrăvi. Prejudiciul a fost de șapte euro, sumă pe care inculpatul a achitat-o în timpul procesului.  

Pedeapsa pentru încălcarea dreptului de pescuit și cruzimea față de animale a fost mai mare. Acuzatul a primit o amendă de 550 de euro. Va scăpa în schimb de o înregistrare în cazier. Procesul s-a suspendat temporar, urmând să fie închis definitiv, dacă amenda va fi plătită integral.  

Urmărește-ne pe Google News