Un polițist portughez detașat în Germania pe timpul Campionatului European de fotbal a recunoscut un hoț de buzunare din țara sa natală, în Gara Centrală din Leipzig. Împreună cu colegii săi de la „Joint Task Force Station Center” l-a urmărit pe bărbat și l-a observat în timp ce încerca să fure obiecte din rucsacul unui călător.

Scurt timp mai târziu, hoțul a aruncat un portofel aproape gol într-un coș de gunoi. Înăuntru se afla actul de identitate al pasagerului care fusese jefuit, un vizitator din Republica Cehă .

Polițiștii au găsit apoi asupra suspectului, un român de 48 de ani, 2.100 de coroane cehe și 100 de euro. Bărbatul a fost arestat și, potrivit poliției, a mărturisit totul în timpul interogatoriului. Pe numele lui s-a deschis un dosar penal pentru furt.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 18 iunie, când la Leipzig s-a jucat partida Portugalia – Cehia (2-1), din grupa F a Euro 2024.

Cu ocazia Campionatului European de Fotbal, forțe de sprijin străine din Portugalia, Cehia, Italia, Croația, Olanda și Franța, printre altele, sunt desfășurate pentru a sprijini Poliția Federală în Leipzig, unul dintre orașele care găzduiesc meciuri la turneul final.

Urmărește-ne pe Google News