Autoritățile presupun că românul din Guipuzkoa e un violator în serie, după ce a mărturisit că a abuzat sexual o femeie pe 13 iulie 2019, în Beasain, chiar dacă a spus că nu-și amintește nimic, pentru că, la acel moment, consuma „foarte multe droguri și alcool”, încă din 2010.

Românul a recunoscut totul încă din prima zi a procesului care se desfășoară la Secția a III-a a Tribunalului Provincial Guipuzkoa, în prima declarație pe care a dat-o în întregul proces. El a fost arestat pe 19 iulie 2019, la Lazkao, după violul româncei pe care l-a comis cu șase zile mai devreme.

Ancheta a dus la arestarea acestui suspect, presupus legat de numeroase infracțiuni sexuale din Guipuzkoa încă din 2012, iar aceasta este prima audiere legată de acuzațiile care i se aduc.

Inculpatul, de origine română, tată a două fiice în vârstă de 5 și 13 și care lucrează într-o firmă de întreținere pe care a creat-o împreună cu fosta soție, de care s-a despărțit în momentul în care a fost arestat, a povestit că din 2007, ca urmare a morții tatălui său și a sinuciderii unchiului său, a suferit de „depresie și insomnie” și, prin urmare, a început să consume substanțe narcotice. „Am căzut în consumul de droguri și alcool și am consumat din ce în ce mai mult”, a spus el.

A mers la medicul de familie, care i-a prescris anxiolitice. „De câteva ori nu mi-am amintit ce făcusem, am petrecut nouă ani abuzând de droguri”, a adăugat el, dar în timpul șederii în închisoare se spune că și-a revenit din dependență și a primit terapie, datorită căreia a spus că acum „își amintește de multe lucruri”.

Apoi a povestit ce s-a întâmplat pe 13 iulie 2019, când lucra în tura de noapte pentru un subcontractant din Usurbil și a ajuns târziu la serviciu pentru că tocmai consumase alcool și droguri. Din câte se pare, înainte de încheierea turei, la șase dimineața, a plecat, pentru că „îmi era rău și, în plus, mi-am propus să cumper medicamente mai ieftine în Beasain, unde apoi am consumat un drog nou. Era imposibil să-mi amintesc ce s-a întâmplat”, a spus el.

O cunoștea pe victimă, pentru că femeia lucra în aceeași brutărie cu nepoata lui, dar și pe sora acesteia, care era prietenă cu fosta soție. A văzut-o în prima zi de muncă a nepoatei, când a însoțit-o la brutărie, pentru că fata nu vorbea spaniolă. Nu a intrat cu ea în vorbă, ci doar cu sora ei.

Fără să poată da detalii despre atac, românul și-a recunoscut faptele: „Da, mărturisesc. Ce să spun, nu-mi amintesc, dar mărturisesc. Nu pot înșela justiția, nici dovezile”, a spus el.

„Nu pot nega. Recunosc”, a insistat el, când avocatul l-a întrebat despre dovezi (materialul seminal găsit pe victimă și amprentele digitale). Inculpatul a indicat că s-a dus să-l caute pe fratele victimei la domiciliul acestuia, unde locuia și ea împreună cu cumnata și nepoții ei, aflați în vacanță în România atunci.

Presupusul violator a recunoscut că „se simte foarte rău, ca un rahat”. „Îmi pare foarte rău”, a spus el, adăugând că „ea nu a avut nimic de-a face cu această poveste.” În plus, românul a spus că nu are bani cu care să o despăgubească pe victimă, dar a jurat că „o va despăgubi până la ultimul cent din cât hotărăște judecătorul”, atunci când va fi eliberat și se va întoarce la muncă.

La rândul ei, victima, care a depus mărturie printr-un circuit închis, a amintit că în ziua evenimentelor, când urma să iasă din casă pentru a merge la muncă, pe la două dimineața, „un bărbat cu o cârpă mare, foarte udă s-a năpustit asupra ei.” „Era în spate, m-a luat cu brațul în jurul abdomenului și nu puteam face mare lucru”, a spus ea.

Românca a țipat să alerteze vecinii, dar mirosul cârpei „era foarte puternic” și nu mai putea respira. „L-am rugat să mă lase, în spaniolă, nu știam ce limbă să vorbesc, până mi-am pierdut cunoștința”, a povestit ea. „Am încercat să scap, dar mirosul nu m-a lăsat”, a mai spus. A încercat să se arunce la pământ, dar el încă o ținea „strâns”. „Era mai puternic decât mine”, a recunoscut femeia.

Când s-a trezit, era în camera fratelui său și a văzut doar „niște cizme negre”. S-a mișcat, iar atacatorul i-a pus cârpa umedă înapoi pe față. „Nu-mi amintesc nimic, nu am văzut nimic.”, a spus ea. S-a trezit a doua oară și a simțit că i se smulg șosetele, dar nici nu s-a mai putut mișca și și-a pierdut din nou cunoștința. A treia oară s-a trezit și a auzit cum suna telefonul. „Eram singură în cameră, cu pantalonii trași în jos, agățați de un picior, aveam o cămașă, un sutien și chiloți”, a detaliat ea.

Victima a povestit că a ridicat telefonul și că era colegul său de serviciu, căruia a încercat să-i explice ce s-a întâmplat, dar „aveam gura umflată și nu puteam vorbi”. „Era mult sânge pe podea”, a spus românca. „I-am spus că un bărbat m-a violat și i-a dat telefonul partenerului meu, pentru că nu mă înțelegea, am început să vorbim în română și i-am spus că cineva m-a violat”, a detaliat femeia.

„Cred că l-a sunat pe fostul meu șef și la poliție”, a mai spus ea, adăugând că a vărsat „mult” și a fost din nou „inconștientă”: „Atunci au sosit medicii și mi-au spus să nu dorm până nu ajung la spital.”

După cum a subliniat ea, deși nu l-a văzut niciodată pe agresor, care nu a scos niciun cuvânt, a simțit că „era mai înalt” decât ea și „cu haină sau burtă grasă, un bărbat bine făcut”. Victima a explicat că „în timpul zilei este mai bine decât înainte”, dar are „zile foarte proaste, în care nici măcar nu mă suport pe mine”: „Uneori mă gândesc că dacă aș adormi, e un vis, nu s-a întâmplat.”

Femeia a mai spus că nu este capabilă să iasă singură noaptea și când închide ochii, se gândește „că acolo este un bărbat”. „În seara asta mi s-a întâmplat, mintea mea nu se poate abține”, a adăugat ea, în timp ce regretă că s-a simțit „o povară” pentru familia ei, din moment ce nu poate sta nicio clipă singură. A mai amintit că în urma atacului i-a fost rănită faţa, parcă a fost arsă. „Cumnata mea mi-a spus să merg la dermatolog, dar nu mi-a păsat de fața mea, viața mi-a fost distrusă!”, s-a plâns românca.

La rândul lor, sora și fratele victimei, foarte afectați, au mai declarat că victima „nu poate fi lăsată singură”. „Înainte avea prieteni, o viață normală, acum nu are, nu are nimic”, a denunțat fratele său. În ceea ce privește inculpatul, fratele victimei a indicat că acesta era „șeful”, cu care a lucrat aproximativ doi ani, și „niciodată” nu l-a văzut „foarte beat sau că nu-și amintea lucruri”.

Urmărește-ne pe Google News