„Ambasada României la Ankara sa află în contact cu toți cetățenii români care au semnalat prezența în Turcia, mai ales în zonele afectate de cutremur. Au fost făcute demersuri pentru cei care au dorit să fie repatriați în România. Până în prezent, 21 de cetățeni români au fost repatriați cu sprijinul MApN. Astăzi, alți 5 români s-au repatriat printr-un zbor de linie”, a declarat Bogdan Aurescu în deschiderea ședinței de guvern.

Ambasada României la Ankara se mai află în contact cu alți șapte cetățeni români, toți studenți la Medicină, care se află în Malatya. „De asemenea, vor fi ajutați să se repatrieze, sperăm tot cu un zbor MApN”, a precizat Aurescu.

El a spus că mai există și o situație dificilă, „în atenția Ambasadei României la Ankara”.

Este vorba de „încă 10 cetățeni români, împreună cu trei membri de familie, care se află în zone îndepărtate de Adana și Malatya unde se află aeroporturile care pot să-i preia în mod direct. Facem eforturi pentru a-i putea ajuta să ajungă la aceste aeroporturi și suntem în contact permanent cu ei”, a precizat ministrul Aurescu.

Alți 36 de cetățeni români au contactat Ambasada României la Ankara pentru a-și semnala prezența în Turcia și a solicita informații, dar nu au dorit să fie repatriați în țară.

În Siria, nu există informații despre cetățeni români care să fi solicitat sprijin consular după cutremurul de 7,8 grade care a lovit luni dimineață și a provocat peste 11.000 decese și zeci de mii de răniți în Turcia și Siria. Printre victime nu există cetățeni români, potrivit informațiilor primite de autoritățile române din Turcia și Siria.

 
 

Urmărește-ne pe Google News