UPDATE ora 19.40: Rusia a anunţat sâmbătă seară că îşi închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România, după decizia similară luată de autorităţile de la Bucureşti, a relatat Reuters, preluat de Agerpres.

„Ca urmare a deciziilor neprietenoase ale autorităţilor aviatice din România, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România”, se arată în anunţul agenţiei aeronautice federale ruse Rosaviatsiya.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă, a informat AACR printr-un comunicat.


ȘTIREA INIȚIALĂ: „Pot să prezint o serie de decizii pe care task-force-ul le-a analizat şi le-a luat. În primul rând, că România a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a declarat Dan Cărbunaru.

De asemenea, purtătorul de cuvânt la Guvernului a anunţat că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

România salută pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei adoptat de Uniunea Europeană, a anunțat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Orice încălcare a dreptului internaţional vine cu un preţ mare. Rămânem uniţi împotriva agresiunii”, a precizat Bogdan Aurescu.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News